ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Κωδικός μαθήματος
ΕΤΤ10021.2
Μονάδες ECTS
5
Κατηγορία μαθήματος
Περιγραφή μαθήματος
  • Αμυλούχοι καρποί.

  • Χαρακτηριστικά πρώτης ύλης (μορφολογικά χαρακτηριστικά, ποικιλίες κριθαριού, χημική σύσταση κριθαριού).

  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά κριθαριού.

  • Νερό στη ζυθοποίηση.

  • Λυκίσκος.

  • Πρόσθετα.

  • Ζύμες.

  • Διαδικασία ζυθοποίησης (διαβροχή, φύτρωμα, φρύξη, αποθήκευση, ζύμωση βυνογλευκους, επεξεργασία μπύρας).

  • Είδη μπύρας.

  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά μπύρας.

  • Χημική σύσταση και διαδικασία παραγωγής (επεξεργασία και ζύμωση αλκοολούχων πρώτων υλών, απόσταξη, παλαίωση, συσκευασία) ούζου, τσίπουρου, μπράντι, κονιάκ, λικέρ, ουίσκι, ρούμι, αποστάγματα φρούτων.

  • Τεχνολογία απόσταξης.

  • Μηχανήματα συνεχούς και ασυνεχούς λειτουργίας.